10 dôležitých vecí, ktoré vám chýbajú, keď ste zaneprázdnení

1. Volanie srdca

Pamätám si, že som sa v práci skutočne spálila a myslela som si, že tam musí byť niečo lepšie, ale nevedela som, čo by som namiesto toho chcela robiť, alebo ako som chcela tráviť čas, pretože som bola príliš zaneprázdnená na to, aby som myslela triezvo. Moje srdce volalo po niečom inom, ale nezostávalo mi nič, čo by som počúvala. Kedy si naposledy sedela na mieste a myslela si: „Ok, srdce, čo chceš?“ Možno je teraz vhodný čas, aby som počúvala.

2. Spánok

Hovorím spánok a sedem alebo osem hodín skutočného nočného spánku. Ak si myslíte, že budem spať, keď zomriem, prečo čakať? Spánok je úžasný. Nielenže sa cítim skutočne dobre, ale spánok má aj veľké zdravotné výhody. Dostatok spánku poskytuje viac energie, menej bolesti (najmä ak trpíte chronickými bolesťami) a lepšiu náladu.

3. Známky stresu

Ak sa pohybujete neudržateľným tempom, vaše telo vám to hovorí. Hovorí ti tvoje srdce. Hovorí ti to tvoja rodina. Možno spočiatku iba šepkajú, ale ak vám uniknú tie prvé príznaky trápenia, šepoty sa stávajú hlasnejšie. Venujte pozornosť tichým slovám a signálom, aby ste predišli rozchodom a poruchám.

4. Krásne výhľady

Svet je ohromujúcim miestom, ale keď sa rútite cez deň, prehliadate krásu všade okolo seba. Začnite si všímať krásu. Možno je to horský západ slnka, vlniace sa vlny oceánu, niekoho úsmev, pohyblivé umenie alebo ohromujúci nápad, ktorý vás pretína.

5. Spojenie

Chýbajú vám príležitosti na spojenie s ľuďmi, ktorých máte najradšej? Keď sa pristihnete, že pri kontrole e-mailu alebo zahrabávaní hlavy do práce viete, že to bude „len chvíľu“ alebo „za minútu hotovo“, vedzte, že to bude trvať oveľa dlhšie … prestaňte. Nadviazajte očný kontakt a povedzte: „Som tu.“

6. Spokojnosť

Je niečo uspokojivejšie ako odškrtnutie položiek zo zoznamu úloh. Si si vedomý, že si si z toho urobil radosť. Si dosť, aj keď sa nič iné neurobil. Prestante porovnávať svoju hodnotu s tým, čo ste dnes stihli vykonať. Nie ste to, čo robíte. Ako povedala Toni Morrison: „Nie ste prácou, ktorú robíte; ty si človek, aký si. “

7. Samota

Keď sa zbláznite a robíte všetky veci naraz, nemusíte byť sami, byť ticho alebo premýšľať. Samota vás môže upokojiť a nabudiť energiou. Ak ste sami a nemáte čo robiť zažijete spojenie so samým sebou.

8. Voľný čas

Pamätáte na prestávku? Potrebujeme neplánované bloky času, aby sme boli slobodní. Nehovorím nie, pretože som tak zaneprázdnený, hovorím nie, pretože nechcem byť taký zaneprázdnený. Chcem voľný čas. Všetci si zaslúžime čas na to, aby sme boli zvedaví, znudení a nečinní. Zaslúžime si čas na to, aby sme neurobili vôbec nič.

9. Vychutnávanie

Čo je lepšie ako prvé sústo vášho obľúbeného jedla? Vychutnávate si tie prvé sústa, alebo jete za stolom, autom alebo cestou z dverí? Vychutnávanie je darček, ktorý si môžete dať kedykoľvek.

10. Láska

Možno ste viac premýšľavý, starostlivý a milujúci človek, ale ak ste vždy tak zaneprázdnení, prichádzate o drobné milé chvíle po celý deň. Vytvorte si čas a priestor na to, aby ste si všímali lásku, rozdávali lásku, prijímali lásku a boli láskou. Robiť všetko alebo sa dokonca snažiť to všetko preceňovať.

Ak dokážete spomaliť a získať iba zopár vecí z tohto zoznamu, budete mať väčšiu istotu, že ste si vyhradili viac času a priestoru na to, na čom vám záleží. Namiesto rušného dňa si začnite užívať plnohodnotný život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *